Erik Hultgren

Näringspolitisk rådgivare

Arbetar med att hålla en dialog med medlemsföretag, politiker och press i länet för Svenskt Näringslivs räkning. Ansvarig för mediakontakter och sociala medier.

Latest Articles by Erik Hultgren

ARTICLE — 2 July 2024

”Skatterna gör det svårt för oss att konkurrera”

För fjorton år sedan startade Stina Qubti upp sin första second hand-butik i Västervik, och sedan dess har Busfrögruppen vuxit till en franchisekedja med 14 butiker från Malmö i syd till Gävle i norr.
ARTICLE — 14 June 2024

Kortsiktig politik försvårar företagens klimatarbete

Det finns en bred uppslutning kring att minska utsläppen i Sverige. Men de företag som vill satsa på att bli mer miljövänliga upplever samtidigt att politiken ofta svänger. ”Vi kan inte planera i fyraårscykler efter riksdagens mandatperioder”, säger Stefan Carlsson, vd på JSC förvaltning AB.
ARTICLE — 13 June 2024

Samarbete över kommungränser ska mildra markbristen

Det är svårt att hitta ny etablerbar mark i Skåne, inte minst i de västra delarna av länet. Ett unikt samarbete mellan elva nordvästskånska kommuner ska förhoppningsvis mildra problemet genom att gemensamt marknadsföra alla kommunernas mark.
ARTICLE — 11 June 2024

AI-förordningen färdig – så påverkar det ditt företag

Senast i juli i år träder EU:s AI-förordning i kraft, men det är först längre fram som de olika delarna i lagen börjar gälla. ”Det viktigaste för företagen att ha koll på är troligen de AI-system som klassificeras som hög risk”, säger Carolina Brånby, policyexpert på Svenskt Näringsliv.
ARTICLE — 10 June 2024

”Det är makalösa mängder tid och energi som slösas bort”

Långa tillståndsprocesser och krångliga regler. Det finns mycket potential i de svenska företagen, men många investeringar och satsningar fastnar i byråkratin. ”Det svåra för oss är att vi inte kan förutse hur processerna kommer sluta”, säger Santhe Dahl, ordförande för Vidakoncernen.
ARTICLE — 4 June 2024

Företagare i Kronoberg vittnar: svårt att få tag i rätt personal

8 av 10 företag i Kronoberg upplever att det är svårt att rekrytera personal. Kompetensbristen får konsekvenser. ”Vårt företag begränsas av att det saknas elektriker”, säger Emma Elheim Karlsson, vd på Hallabro Elektriska.
ARTICLE — 3 June 2024

Tre företagarröster: Detta betyder EU för oss

Förtidsröstningen till Europaparlamentsvalet har öppnat. För Skånes företagare är EU både en nödvändig förutsättning för att kunna vara konkurrenskraftiga, och en risk i form av ökat regelkrångel. ”Det gäller att hitta en balans”, säger Göran Sjöberg, vd på Hörby bruk.
ARTICLE — 29 May 2024

”Skogens röst måste höras i politiken”

För skogskoncernen Södra är Sveriges medlemskap i EU centralt. Det öppnar handelsmöjligheter och skapar stabilitet i affärsrelationer. Samtidigt har unionen alltmer börjat reglera villkoren för Sveriges skogsägare, ibland på en detaljnivå som får stora effekter för möjligheten att bruka skog.
ARTICLE — 16 May 2024

Ekonomisk brottslighet – så kan du som företagare skydda dig

Den organiserade brottsligheten blir alltmer sofistikerad i sina metoder. Men vad kan vanliga företagare göra för att undvika att utsättas för bedrägerier eller annan ekonomisk brottslighet.
EVENT — 2 May 2024

Lokalt företagsklimat – dags för enkätsläpp

Så är företagsklimatet i Blekinges kommuner
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist