Jag är uppvuxen i ett restaurangkök och redan som femåring var det naturligt för mig att hjälpa till med att plocka upp skräp och hålla rent. När jag blev några år äldre avancerade jag till diskplockningen och så fortsatte det med att få större ansvar, man byggde upp ett förtroende.
Mitt första jobb utanför restaurangen var hos John Gerrard på Isaberg GK. Jag var 11 år och plockade golfbollar på driving rangen. Man plockade upp bollarna med händerna eller med hjälp av en hov. I mina jobb så lärde jag snabbt att med hårt arbete kom belöning. Det sporrade mig att fortsätta och innebar att jag alltid hade mer fickpengar än mina kompisar som inte ville jobba, eller kanske inte hade samma möjligheter som mig.
Att arbeta betyder mycket för självkänslan och friheten att kunna göra vad man vill för sina egna pengar. Men det är också en trygghet att kunna gå till ett jobb varje dag och känna att man gör skillnad. Att ”jag har ett ansvar för mina arbetsuppgifter och andra är beroende av att jag utför dem”-känslan.
Hans Palmgren, VD Palmgrengruppen
Svenskt Näringsliv