Matnyttigt för dig som arbetsgivare
Tisdagen den 24 oktober är det dags för årets Arbetsgivardag – en dag fylld av information, samtal och nätverkande för företagare i Kronoberg, Blekinge och Kalmar län.
Tillsammans med våra medlemsorganisationer ger vi dig som arbetsgivare, HR- eller personalansvarig, nyheter och tips att ta med i din vardag – en dag du inte vill missa helt enkelt.
Under eftermiddagen kan du välja just de seminarier som intresserar dig, se programmet här nedan.
Arbetsgivardagen är kostnadsfri för medlemmar i Svenskt Näringsliv.
Varmt välkommen med din anmälan!
Hur är läget i företagen idag?
Rättigheter och skyldigheter för att bidra till en bättre arbetsmiljö.
Sven Grahn, Transportföretagen
Det nya omställningsstudiestödet är viktigt för både den enskilde som för arbetsmarknaden i stort. Vad har yrkesverksamma för efterfrågan på utbildning och vad är avgörande för att vuxna ska bygga på sin kompetens eller yrkesväxla till en annan bransch? Ni kommer få ta del ny statistik, Omställningsindikatorn, som Svenskt Näringsliv har tagit fram mot bakgrund av omställningsstudiestödet men resultaten ger även en inblick i rörligheten på arbetsmarknaden och vilka branscher som upplevs vara intressanta att arbeta i och varför.
Kristina Cunningham, Svenskt Näringsliv
Passet bjuder på det senaste inom pension och försäkring enligt kollektivavtal. Dessutom enkla tips om hur du underlättar för dig själv och dina anställda i pensions och försäkringsfrågor.
Julia Utbult, Avtalat
De senaste åren har varit turbulenta; pandemi, krig, energipriskaos, arbetskraftsbrist, lågkonjunktur, valutaras och högre inflation. Vilka är möjligheterna och riskerna inför kommande år – för AB Sverige, företagen och hushållen?
Lars Jagrén, Svenskt Näringsliv
Det kan uppstå av en omorganisation, rationalisering eller förändrad inriktning av verksamheten. Då finns en hel del saker som är viktiga att tänka på som arbetsgivare. Vi kommer gå igenom det rättsliga läget, processen kring arbetsbristen samt när och hur en arbetsgivare ska förhandla med facket.
Glenn Gunnarsson och Louise Dominique, Teknikföretagen
Många företag upplever konkurrens från skattefinansierade aktörer som kommuner, regioner eller statliga myndigheter och bolag. Ofta har de offentliga aktörerna andra förutsättningar som gör att konkurrensen inte blir sund. Men var går gränsen för vilken typ av verksamhet som det offentliga får bedriva? Och hur kan du som företagare agera om du upplever dessa problem, och vad gör Svenskt Näringsliv på området?
Stefan Sagebro, Svenskt Näringsliv